Отборите на Ботев Враца и Дунав Русе разочароваха с представянето си в мач от 30-я  кръг на efbet Лига. Продукцията на двата състава под проливния врачански дъжд разочарова малкото зрители, които бяха дошли да подкрепят своите любимци.

Както е известно, тези два отбора плюс Царско село ще играят всеки срещу всеки, за да определят класирането от 11 до 13 място.

Lap.bg
11 снимки


В шестата минута домакините стигнаха до корнер. Топката бе насочена към втората греда, където играч на врачани я отклони към центъра, но там тя стана лесна плячка за отбраната на гостите.

5 минути след това Юлиан Ненов центрира от десния фланг към Стефан Христов, но ударът му мина встрани от очертанията.

В 25-ата минута Лясков бе намерен на удобна позиция в наказателното поле от Домовчийски, но опитът му да намери вратата бе несполучлив.

120 секунди по-късно Ненов центрира от десния фланг в наказателното и Исаевски налетя на топката с глава, но изстрелът му профуча агонизиращо близо до дясната греда на Костов.

В 29-ата минута Валери Домовчийски засече подаване по земя отляво на Петър Атанасов в пеналтерията, но стреля слабо в Макенджиев.

В продължението на първата част Лазаров центрира от пряк свободен удар, но защитата на домакините се справи с опасността и изчисти.

Първият удар за второто полувреме дойде едва в 66-ата минута, когато Доминик Янков напредна отляво и стреля силно, но ударът му намери ръцете на Макенджиев.

В 71-ата минута Зехиров изпълни пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

В 85-ата минута Доминик Янков си освободи място за стрелба, след като се освободи от няколко играчи на съперника и пробва удар, но той бе твърде слаб и Макенджиев спря топката спокойно.


Стартов състав на Ботев Враца: Красимир Костов, Алассане Н'Диайе, Ангел Лясков, Атанас Зехиров, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Илия Миналов, Петко Ганев, Петър Атанасов, Уелингтон да Силва, Чавдар Ивайлов.

Резерви: Христов Митов, Андреас Васев, Даниел Генов, Даниел Гаджев, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов.

 

Стартов състав на Дунав Русе: Благой Макенджиев, Михаил Милчев, Росен Колев, Любен Николов, Александър Исаевски, Юлиан Ненов, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Фернандо Кавалканте, Стефан Христов, Григор Долапчиев.

Резерви: Хуго Гумиеро, Диян Димов, Петко Цанков, Митко Русанов, Симеон Иванов, Димитър Тодоров, Атанас Стамболов.

 

Главен съдия - Станислав Тодоров