Ботев Враца приема Арда Кърджали в първия мач от 22-я кръг на efbet Лига.

Врачани започнаха катастрофално пролетния дял от шампионата, допускайки тежко поражение с 0:6 от шампиона - Лудогорец в Разград и ще се опитат да се върнат на победния път. Успоредно с това, Арда също допусна поражение, губейки от Славия в Пловдив.

Загубата от Лудогорец е най-тежката за Ботев Враца през 21 век, откакто те се завърнаха в елита на българския футбол. Врачани се намират в неприятна серия от 9 мача, в които те не са записали нито една победа.
Красимир Костов и Даниел Гаджев пропускат срещата заради контузия и наказание. Ивайло Михайлов се завръща в редиците след изтърпяна санкция.

В лагера на Арда под въпрос до последния момент ще остане Радослав Василев, а Михаил Александров и Атанас Кръстев са извън сметките заради травми. В последните десет кръга в елита, Арда записа само две победи, като са в серия от 3 поредни ремита и поражение. Кърджалийският тим обаче се представя много добре като гост, като до този момент има само три загуби и то от тимовете на Лудогорец, Левски и ЦСКА.

Мача може да проследите в Gong.bg или да го гледате на живо по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Той започва точно в 12:00 часа.