Грубите грешки в българското съдийство очевидно няма да спрат току-така. След значителните неточности на мача ЦСКА и Лудогорец за Купата на България в сряда вечер, след като от шампионите имаха резонни претенции за неотсъдена дузпа, както и за недаден червен картон за футболист на „червените”, то часове по-късно това продължи.

Отборите на Ботев Враца и Ботев Пловдив си дадоха спор един срещу друг в първи мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Гостите от Пловдив стигнаха до пълния обрат и спечелиха мача с 2:1, но в последната минута на редовното време тимът от Враца реализира попадение чрез Самир Аясс. Топката бе центрирана в наказателното поле на”канарчетата” към Аласан Ндиайе. Опитният халф надскочи бранител на Ботев Пд и с глава върна успоредно за бившия халф на ЦСКА, който се разписа във вратата на Георги Аргилашки и вкара втория гол. Вторият асистент-съдия в срещата Павлин Михайлов обаче вдигна флага си за засада при ситуацията с Ндиайе, в която защитникът на гостите Филип Филипов покриваше линията и нарушение в играта в този случай нямаше.

Вижте отменения гол в прикаченото видео.

Иначе, в 73-ата минута Кевин Янсон от Ботев Пловдив получи жълт картон, след като според реферите извърши нарушение в наказателното поле на гостите от Пловдив срещу именно резервата Аясс. Реферът Андреев посочи бялата точка за домакините, като зад топката застана Петър Атанасов, чийто удар бе спасен от Георги Аргилашки. Достовереността в решението на съдията в тази ситуация беше изключителна спорна дали бранителят на Ботев Пловдив фаулира халфа на Ботев Враца.