Отборите на Берое и Ботев Враца се изправят тази вечер в последен двубой от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Берое“ стартира в 21:00 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Двубоят днес може да влезе в историята на българския футбол. Причината за това е фактът, че нападателят на домакините Мартин Камбуров ще има шанс да подобри рекорда на легендарния Петър Жеков за най-много голове в българския елит. 40-годишният нападател има 252 гола и само 1 попадение го дели от постижението на Жеков, който е с 253.

Камбуров е възстановен от травмата, която го мъчеше доскоро и ще бъде на разположение на треньора Петър Колев. Очаква се той да измести от титулярния състав Алиун Фол, който в момента е с контузия. Така ветеранът ще има шанс да запише името си в историята, ако отбележи един или повече голове тази вечер.

Макар този рекорд да е важен и да приковава вниманието, всъщност за Берое днес ще е много по-важно да се върне на победния път. Старозагорци започнаха сезона силно с две победи на сметката си срещу Локомотив София (1:0) и Пирин Благоевград (3:2), но след това тимът допусна две поредни поражения от Черно море (0:2) и Славия (2:3). Сега „заралии“ не могат да си позволят нова издънка и ще направят всичко възможно да вземат трите точки.

В същото време Ботев е приятната изненада от началото на кампанията. Врачани се представят над очакванията и все още не са усещали вкуса на загубата. Те записаха две победи над Левски (2:0) и Царско село (2:1) и две равенства срещу Арда (0:0) и Ботев Пловдив (1:1). Окрилени от добрите си резултати, младите играчи на Дани Моралес ще опитат да продължат силната си серия и да си тръгнат с нещо и от тежкото гостуване.


21:00 часа | БЕРОЕ – БОТЕВ ВРАЦА

еfbet Лига, 5-и кръг:

Вероятни състави на двата отбора:

БЕРОЕ: Бакер, Фуртадо, Сако, Хаджиев, Василев, Цветков, Жечев, Стефанов, Кукула, Лебон, Камбуров

Старши треньор: Петър Колев

БОТЕВ ВРАЦА: Костов, Христов, Миланов, Ничев, Николов, Бауренски, Сержиньо, Маринов, Тодоров, Василев, Бабунски

Старши треньор: Даниел Моралес


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Берое“, град Стара Загора