Нападателят на Ботев Враца, Петър Атанасов, коментира деликатната ситуация, в която се намира футбола в условията на пандемията от COVID-19. 

"Аз лично не виждам начин да се оцелее по време на такава пандемия, по принцип президентите си дават парите просто за удоволствие и много рядко да има някъде президент който си възвръща инвестираното. Лично аз по време на карантината сутрин тренирам в домашни условия, колкото е възможно и след това деня ми преминава в игри на карти, шах и ФИФА, и така всеки ден", заяви Атанасов.

"Трябва да се променят много неща, трябва много да се наблегне на школите, защото децата са нашето бъдеще и трябва много повече реклама и повече внимание на българските футболисти, защото хората в България си обичат родното и се радват на родното. С толкова много чужденци навсякъде, хората си казват: „Какво да ги гледам тия, няма смисъл“. Общо взето трябва да се заложи много повече на българското."

"За мен футбола трябва да се управлява с твърда ръка, без компромис за който и да е клуб. Или ставаш или не ставаш! Защо трябва да се помага на даден клуб, тогава другите не виждат смисъл да си дават парите залудо! За мен начело трябва да застане човек като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, хора с влияние и възможности, хора – мъжкари, които не вярвам да се слагат на даден отбор, хора които знаят какво трябва да се направи, защото дълго време са играли в чужбина и знаят от къде да започнат! Естествено, подпомагани от добър екип от експерти“ -коментира Атанасов пред "Evima sport“.