Черно море записа загуба в третата си контрола от лятната подготовка. „Моряците“ отстъпиха с 1:3 на Ботев Враца на един от терените в Правец. Илиан Илиев използва два различни състава в двете полувремена, като на почивката резултатът бе 1:1.

В 7-ата минута Черно море създаде първата си опасност пред вратата на Враца. Мазир Сула получи отдясно, финтира бранител и центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев, оставен непокрит, стреля право в ръцете на вратаря. Тимът на Ботев имаше две положения, които обаче не успяха да затруднят стража на „моряците“.

В 21-вата минута Ботев откри резултата след попадение на Момчил Цветанов. В 25-ата минута Сула отне вляво, пусна към Мишаел, който напредна по фланга, нахлу в наказателното поле и центрира по земя към Фернандес, който обаче от много добра позиция стреля в аут.

В 30-ата минута Велислав Василев отстъпи мястото си на Мартин Мулушев. В 37-ата минута Даниел Димов засече с глава центриране, но не намери целта. Само минута по-късно Черно море изравни резултата. След добра контратака, Васил Панайотов пусна към Атанас Илиев, който стреля, но вратаря изби. Топката попадна в Мартин Милушев, който на празна врата реализира за 1:1. В края на първата част Мазир Сула изведе Атанас Илиев леко под ъгъл на вратата на Ботев Враца и стреля, но стражът изби.

На почивката Илиан Илиев направи 9 промени, като единствените, които останаха на терена от първата част, бяха вратарят Християн Славков и Мартин Милушев.

В 55-ата минута Кавдански засече с глава центриране от фаул и реализира втори гол за Ботев Враца. Веднага след подновяването на играта „моряците“ създадоха добра атака, но не успяха да я завършат по най-добрия начин. В 60-ата минута Мартин Милушев отстъпи мястото си на Николай Златев.

В 66-ата минута Александър Василев стреля от пряк-свободен удар, но топката мина над напречната греда. В 71-вата минута Жан Пиер да Силва излезе сам срещу вратаря на Черно море, но Славков успя да спаси. В 70-ата Денислав Стойчев замени на вратата на Черно море Християн Славков. В 75-ата Исмаил Иса стреля с глва, но не затрудни вратаря на тима от Враца. В 80-ата минута Николай Костадинов зае мястото на Георги Венциславов. Минута по-късно Матеус Машадо нахлу в наказателното поле, подаде осър пас към Иса, който обаче не успя да нанесе добър удар.

В 85-ата минута Черно море пропусна много чиста ситуация да изравни резултата. След центриране от корнер, топката попадна в краката на Живко Атанасов, който от близо стреля над вратата. Веднага след това Едгар Пашеко и Пабло Гарсия оттъпиха местата си на младите Костадин Грахльов и Кристо Яначков. В 88-ата минута Арлинд Дакай проби отдясно и центрира в наказателното поле, а Александър Василев опита удар от воле, но встрани от вратата.

В последната минута Ботев Враца вкара трети гол, с което оформи и крайния резултат.