Ботев Враца и Образователен сайт №1 на България www.ucha.se започнаха интересна и иновативна кампания. Целта е децата от ДЮШ на врачани да подобрят успеха си в училище с минимум една единица спрямо миналата година. За целта група от 20 млади таланти получи достъп до сайта с видео уроци по всички учебни предмети и започна да се готви за контролни и класни по иновативния метод.

Първите резултати са вече факт и някои от състезателите се похвалиха с 5-ици и 6-ици по математика и английски език. В края на учебния срок ще се направи равносметка на представянето на всички футболисти и доколко им е бил полезен сайтът. Лично кметът на Враца и председател на УС на клуба Калин Каменов следи с внимание развитието на проекта.
Обичам футбола и като тийнейджър дори бях близо до преминаване в Ботев Враца, разказва основателя на Уча.се Дарин Маджаров.

Затова приех предложението на клуба от Враца с интерес и ентусиазъм. Стискам палци на всички деца да подобрят както оценките в училище, така и представянето си на терена обясни той. Според него резултатите от този пилотен проект ще разрешат проблемите на много родители, които търсят най-ефективната комбинация от спорт и успех в училище за децата си.

Дано дадем добър пример на всички спортни клубове в страната и да обърнат по-голямо внимание на образованието на младите спортисти. Интелигентният спортист е с много по-голям шанс да има добра кариера. Също така не повече от 5% от спортуващите деца ще станат професионалисти и ще си изкарват хляба от футбол или друг спорт, смята маркетинг директора на Ботев Враца Денислав Георгиев.