Ботев Враца организира първи мемориален турнир в памет на бившия вратар Румен Ненов. В органзиацията участва и семейството на бившия страж на ЦСКА и врачанския клуб. Състезанието ще бъде във формат футбол 7 за деца родени през 2008 г. Ще се проведе на 15 септември преди обяд на изкуственото игрище в спортен комплекс "Христо Ботев" във Враца.

Участие са потвърдили отборите на Арес София, ДФК Видин и ФК Монтана. За следващото издание ще се включат и столичните клубове, в които Румен Ненов е играл през кариерата си.

Ботев Враца ще участва с отбора набор 2008 г. воден от Пламен Йорданов. Момчетата участваха на турнир в  Бургас и само през последните дни изиграха четири мача, така че се очаква да бъдат готови за новото предизвикателство.

Синът на Румен Ненов – Юлиян, който е част от отбора на Ботев Враца в Първа лига, ще награди участниците в надпреварата. Мениджър на турнира е Петьо Ценов. Идеята е състезанието да стане традиционно, като всяка година ще бъде за набор 2008, докато тези деца минават през различните възрастови групи и формати.

Бившият вратар си отиде изненадващо през юни миналата година, когато беше покосен от масивен инфаркт в навечерието на сватбата на сина си.