Врачани са поканени утре от 17,30 часа на градския стадион да отбележат заедно 100 години от основаването на професионалния футболен отбор "Ботев", съобщиха от ръководството на клуба.

Празникът за юбилея ще започне с шествие, което тръгва в 17 часа от централния площад на Враца, където преди това ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Христо Ботев. Шествието ще премине през града до стадиона, също носещ името на поета-революционер - патрон и на футболния клуб от създаването му.

В програмата на празника са включени три футболни срещи. Първата е между сегашния представителен тим, играещ елитната група на родния футбол, и отбора на детско-юношеската школа към клуба. Следващият мач е между отбори на играчите на "Ботев" от 80-те и от 90-те години на миналия век.

Кулминацията на футболния празник ще бъде срещата между селекцията на треньора Сашо Ангелов, направена от футболисти от отборите на "Ботев", играли А група през сезоните 2010/2011 и 2018/2019, и отбора на звездите, воден от Мартин Петров, най-успешният футболист, започнал кариерата си от врачанската футболна школа. Съставите на двата отбора ще бъдат пазени в тайна до последния момент и изненада за зрителите.

По време на празника ще бъдат обявени и връчени специални 100 юбилейни награди на футболисти, треньори, футболни деятели с принос за успеха на професионалния общински футболен клуб "Ботев".