„Приключи първият етап от ремонта на стадион „Христо Ботев” във Враца”, съобщи кметът на града инж. Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на футболния клуб, който основно използва спортното съоръжение.

От месец септември м.г. насам бяха демонтирани старите трибуни и основно изградени два сектора „Б-1” и „Г-1”; бяха направени топлоизолация и покрив на административната сграда, която беше основно ремонтирана, а вътре бяха изградени нови съблекални, сауна, зала за масажи и конферентна зала за пресконференции, както и кабинки за журналисти; беше отстранено старото тревно покритие на официалния терен, а на негово място беше поставено ново, с нова дренажна система и изцяло автономна поливна система, захранвана от собствени водоизточници.

„За реализираните до момента дейности по първия етап от ремонта са изразходвани 2 200 000 лева”, съобщи кметът Николай Иванов. Градоначалникът припомни, че проектът за ремонт на стадион „Христо Ботев” е спечелен от Министерството на младежта и спорта, а всички ремонтни дейности са били одобрени и приети от спортното ведомство. Подобна грандиозна инвестиция в спортното съоръжение не е правена от построяването му през 1948 година и от официалното му откриване – през 1957 г.

„От спортното министерство зависи кои от първоначално планираните дейности от втория етап на проекта – изграждане на нови сектори за седящи зрители, ремонт на лекоатлетическа писта, електрическо осветление и табло, ще бъдат реализирани. Първоначално одобрената от министерството сума по втория етап е около 3 000 000 лева, но все още няма яснота колко от тези средства ще бъдат инвестирани в спортната база във Враца. Затова разчитаме на подкрепата на министър Красен Кралев”, допълни кметът на Враца Николай Иванов.