Ботев замина днес /5 февруари/ за Сандански за двуседмичен подготвителен лагер. Старши-треньорът Адалберт Зафиров качи на клубния автобус 20 играчи. В групата попаднаха:

вратарите:

Ангел Юсев и Христо Митов;

защитниците:

Дарко Савич, Петър Альошев, Илиян Марчев, Камен Каменов, Тихомир Найденов, Любослав Петров и Любомир Десподов;

полузащитниците и нападателите:

Дилян Димитров, Калоян Цветков, Жак Коен, Кирил Атанасов, Румен Рангелов, Йоан Петков, Альоша Илиев, Григор Георгиев, Николай Ботев, Валдемар Стоянов и Милен Георгиев.

Изпълнителният директор на клуба Цецко Стефанов заяви, че вчера централният нападател Венцислав Иванов е получил контузия, която засега го изважда извън групата за лагера в Сандански. „В зависимост от сериозността на травмата и времето за възстановяване, ще се прецени дали Иванов да пътува за Сандански”, допълни Стефанов.

В София към групата се очаква да се присъедини и бившият футболист на врачани Цветелин Тонев, който е юноша на Левски и беше част от отбора, когато начело на Ботев беше Антони Здравков и който ще започни престоя си на стадион „Христо Ботев” с ужасяваща фрактура на крака, получена срещу Монтана в мач за оставане в елита.

Между 5 и 20 февруари врачани ще изиграят 5 контролни срещи в Сандански. Припомням ви кои са противниците и кога са мачовете:

Лагер в Сандански – 05.02.- 20.02.`15 г.

07.02 /събота/ Вихрен /Сандански/ - Ботев /Враца/ от 14 ч.

10.02 /вторник/ Ботев /Враца/ - Беласица /Петрич/ от 15 ч.

13.02 /петък/ Ботев /Вр/ - Оборище /Панагюрище/ от 14 ч.

17.02 /вторник/ Ботев /Вр/ - Марек /Дупница/ от 14 ч.

20.02 /петък/ Ботев /Вр/ - Витоша /Бистрица/ от 13 ч.

Припомням, че Ботев започна подготовка на 15 януари и досега изигра две контролни срещи – на 24.01 срещу Ботев /Криводол/, спечелена с 5:1, и загуба с 0:2 от Спартак /Плевен/.

Първенството на „Б” се подновява на 28 февруари, когато Ботев посреща Добруджа в мач от 16-я кръг.