Футболистът на Ботев Враца Асен Чалъков говори пред Гонг две седмици след направената му животоспасяваща операция. Състезателят на врачани имаше тумор в главата, в следствие на удар, получен във времето, който му причиняваше епилептични припадъци. Преди да му се постави точна диагноза предишното ръководство на отбора, в лицето на италианеца Пепино Тири, го обвини в симулация и отказа да помогне финансово на футболиста за необходимите изследвания. Преди около месец Чалъков припадна по време на крос в родния Самоков, след което се стигана до оперативната намеса.

По време на интервюто Асен Чалъков бе видимо развълнуван като на този етап речта му е по-бавна след хирургическата интервенция, което според лекарският екип това е напълно нормално.

„Благодаря на всички хора, които ми помогнаха в този труден и тежък момент за мен и моето семейство. Тук е моментът да изкажа огромната си благодарност към доктор Янко Здравков, който помогна с организирането на моята операция. Той направи всичко необходимо да попадна в ръцете на най-добрите специалисти. Веднага се отзова и беше до мен през цялото време и ме успокояваше. Също така на доктор Наков, който ме оперира и се чувствах сигурен в неговите ръце. И, разбира се, на г-н Маринов от Разград, който ми помогна финансово. Кметът на града инжинер Николай Иванов също ми оказа нужната подкрепа, за което му благодаря много“, започна Асен Чалъков.

„Сега се чувствам добре, вече не ме боли главата както в началото. Имам повече сили, което ми позволява вече да ходя. Тепърва ще се разбере как ще продължи моето възстановяване.“

„Когато италианците не ми повярваха, се почувствах много зле, не искам да се сещам за този момент повече, искам това да го оставя в миналото. Много се радвам, че тези вече не са в отбора и когато се прибера във Враца няма да ми се налага да ги виждам.“

„Нямам думи да изразя благодарността си към феновете на Ботев Враца. Знаех, че те ме подкрепят и се интересуват какво е моето състояние, което ме прави много щастлив. След като отборът победи Локомотив Пловдив и тази победа бе посветена на мен от старши треньора се почувствах много добре. Както и треньорът Антони Здравков, така и моите съотборници, ми се обаждат и се интересуват от моето състояние“, добави футболистът.

„Не трябва да пропускам да благодаря и г-н Момчил Калистратов, който много ми помогна. Аз и моето семейство се уверихме, че има много добри хора, които ми помогнаха. Не искам да пропускам и Мартин Петров, който всеки ден ми се обаждаше, за да ме пита как се чувствам, също така ми помогна и финансово, за което безкрайно му благодаря. Той е страхотен човек и въпреки че е такава звезда, се държеше добре с мен.“

„Искам да отида още тази неделя във Враца за да подкрепя момчетата за мача с Лудогорец.Не искам да давам прогноза, но Ботев излиза винаги за победа пък каквото стане. Надеждата ми е колкото се може по-бързо да се възстановя и отново да съм част от Ботев Враца“, завърши Асен Чалъков.