Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков остана доволен от представянето на своите футболисти в първата зимна контрола срещу Септември Симитли спечелена с 2:0. „В общи линии съм доволен от това, което видях в първата ни контрола. Не мога обаче да влизам в детайли. Сега работим главно за физическата подготовка на футболистите. Контролните срещи са просто допълнително натоварване за тях. Не че не ме интересуват резултатите и начина на игра, но повече гледам движението на моите играчи и кой кога се уморява за да знаем, къде да наблегнем в подговката”, заяви за Гонг Здравков.

„Абсолютно всички футболисти се влагат максимално от началото на подготовката и нямам забележки към тях. Това е прекрасно и се надявам така да продължим до края. Дано да нямаме проблеми от здравословен характер, за да могат всички футболисти да се натоварват равномерно и добре”, добави старши треньорът на Ботев Враца.

„Всички знаят, че в нашия отбор колективът е на първо място и новите футболисти нямат избор да не се впишат. Всички виждат, че обстановката във Враца е приятна за работа, а отношението колегиално. Няма звезди и такива, които да странят от другите. Нямаме и няма да имаме проблеми от такова естество”, категоричен бе специалистът.

„На мястото на Мишо Иванов привлякохме един опитен вратар в лицето на Здравко Чавдаров. Надявам се бързо да навлезе в ритъм. Но в същото време имаме и Христо Митов. Това, че досега е бил резерва, не означава, че няма да се бори за титулярното място. Двамата ще имат абсолютно равен старт. Илия Вълов е специалиста в тази насока, който ще определи във времето до първия мач, кой да бъде на вратата. Дотогава си зависи от един от двамата, кой ще продължи да пази. Що се отнася до Варела, той не ни е напуснал. Футболист на Ботев Враца е. В момента се намира в Палермо и тренира там. Изчаква развитие по някакъв трансфер, който аз не виждам как ще се случи. Убеден съм, че след 31-ви януари Варела ще бъде в редиците на Ботев Враца”, сигурен бе Антони Здравков.

„В интерес на истината не мога да кажа на 100 %, че ще привличаме още нови футболисти. Знаете, че при нас финансовите възможности не са големи, но това, което се обещава се дава навреме. Нямаме излъгани футболисти, което е голям плюс за български отбор в момента. Ако изпадне някой качествен футболист, обаче няма да го върнем”, коментира трансферните планове на Ботев Враца старши треньорът на тима.

„Условията, при които се подготвяме в Мелник са повече от добри. Какво му трябва на един футболист по време на подготовка – да има спокойствие, добра храна, да е топло и да може да възстановява между тренировките. Всички тия условия ние ги имаме”, доволен бе Здравков.

„Аз съм реалист и когато поех Ботев Враца знаех какво е положението и знаех какво трябва да се направи. Футболистите ми помогнаха страшно много – на мен и на колегите ми. Ръководството направи всичко възможно футболистите да се чувстват добре. Направихме добри мачове и взехме достатъчен брой точки за първия полусезон с оглед кръговете, които оставаха до края. Надявам се през втория полусезон да продължим по същия начин и да се играе най-вече феърплей. Когато всички тези компоненти ги има, остава ние да играем добре, да печелим точки и мисля, че ще запазим мястото си в групата”, завърши наставникът на врачани.