Доскорошният старши треньор на Ботев Враца Антони Здравков се съгласи да говори пред Гонг, след като преди няколко часа се раздели по взаимно съгласие с клуба.

Наставникът заяви, че новите италиански шефове в клуба са го уверявали, че той ще води отбора през новия сезон, но в началото на миналата седмица са се отметнали от думите си, изтъквайки, че искат да започнат на чисто след поемането на властта от старото ръководство.

Истината обаче според Здравков е, че той не е харесал повечето от чужденците, доведени от италианците: „Аз харесах само трима - двамата бразилски централни защитници и един италианец. Явно това не им се хареса и затова се стигна до тази ситуация. Просто за мен тези футболисти не отговаряха на нивото на А група.“

„Още веднъж казвам, че те не направиха това, което бяха обещали, а именно да доведат класни футболисти. Няма да съдя клуба, а имах тази възможност, заради действащия ми договор до юли 2013-та и можех да си търся неустойката. Предпочетох да се разделя с клуба Ботев Враца нормално, защото феновете ме приеха добре дадоха ми кредит на доверие и ме изпратиха добре да не замесвам името му и този на града по съдилища адвокати и медии. Аз съм такъв човек. Едва ли ръководството на някой друг отбор, ще си смени треньора няколко дни преди старта на първенството, така че на този етап не мога да кажа какво ще се случи оттук-нататък“, завърши Тони Здравков.