Старши треньорът на Ботев Враца Тони Здравков даде интервю за Дарик радио, в което говори за раздялата с Нико Петров, за последните щрихи от подготовката на тима, преди началото на пролетния дял от първенството и дали има спокойствие сред футболистите му.

„ Николай Петров не е освободен от отбора, заяви Здравков. Той не е част от Ботев Враца в момента, а причината е една единствена. Дойде сам при мен и ръководството на отбора и ни каза, че иска да се прибере в Русе по семейни причини. Той не пожела да коментира причините. Влезнахме му в положението и му разрешихме да си тръгне. Договорът му още не беше внесен в БФС. Той се прибра в Русе, но ни увери, че няма да играе футбол в отбор от А или Б група. Ако въобще играе ще е в Дунав Русе, който тим се състезава във В група. И това не е сигурно.”

От гледна точка на старши треньора необходимо ли е да се търси нов футболист на мястото на Николай Петров?

„Ние разполагаме и с други футболисти на позицията на Петров, сподели Здравков. Нико аз го познавам добре, знам какво може. Във Враца можеше да играе и в атакуващ и в дефанзивен план, което той умееше. За съжаление няма да бъде част от отбора на Ботев до края на първенството.”

Последната контролна среща, която ще играе Ботев Враца ще е с тима на локомотив Мездра. Мачът ще се играе на нормална тревна настилка и се изчаква да се разбере какво ще е времето за да решим къде. В петък от 15 часа двубоят ще е или в Мездра или във Враца.

Измамно ли е впечатлението за спокойствие в тима на Ботев Враца?

„ Успокоиха се нещата от гледна точка, че отбора е стабилен, в някаква степен, финансово, сигурен е Тони Здравков. От игрова гледна точка, ако някой се е успокоил още сега ще е голяма грешка. Казал съм го няколко пъти на футболистите. Ако сега се успокоят, че отборът си е свършил работата и ще остане в А група, то не ни чака нищо добро.”