Новият старши треньор на Ботев Враца Атанас Джамбазки призна след равенството 0:0 с Миньор Перник, че за момента това са възможностите на неговия отбор и според него е нужно повече търпение.

„Трудно реализираме, това го видях и на тренировките. Аз съм длъжен да работя, а докъде ще стигна, времето ще покаже“, заяви Джамбазки.

„Наистина опитът в такива ситуации си казва думата. Това са момчетата, малко повече търпение и спокойствие. Щом са били привлечени в Ботев Враца, са качествени. Ако нещо се прави, трябва да се вземат 2-3 по-класни футболисти, особено в нападение или да се изчака да работим с тези футболисти. С времето ще стане, трябва търпение, от днес за утре няма как да стане. Момчетата имаха желание, което е похвално, но ситуациите, които имахме да завършим атаките, там се късаше нишката. Повечето тепърва прохождат в А група, така че трябва много работа и търпение. Където вземем точка или 3 ще е добре дошло“.

„Успокоих ги в съблекалнята, защото не може да отречем, че имаха желание. Спазиха тактическите указания, но неприятно е, че няколко човека рухнаха физически, не знам на какво се дължи това, ще се опитаме да коригираме това нещо в движение“.

„На някои до сега не им беше даван шанс, който показва концентрация и старание ще получи шанс. Беше хубаво да вземем три точки, но все пак и точката си е точка предвид това че отборът имаше поредица от загуби. Това е светъл лъч, макар и минимален. На този етап горе долу това са им възможностите. Постараха се, искахме да победим“, допълни Джамбазки.