Президентът на Ботев Враца Чавдар Атанасов направи прочувствено обръщение към обществеността във Враца на днешната пресконференция, на която бе съобщено, че настоящето ръководство напуска местния Ботев на 30 юли. Тогава начело на клуба ще застанат италианските инвеститори, представители на фонд базиран в Лондон.

„За тези две години успяхме да направим много добър екип от малко хора. Бях изключително щастлив да работя за Ботев Враца, въпреки че не ми беше лесно да се оправям. Искам да благодаря на всички – екипът ми, футболистите и на медиите във Враца”, започна изказването си Атанасов.

„Много ми е болно в този момент, защото мисля. че оставям всичко на произвола на съдбата. Надявам се, че италианският проект ще просъществува, за да не се загуби футболът в града”, каза още президентът на врачани.

„Не искам да свързвам футбола с политиката, но на всички ви е ясно, че ако беше друго местното управление във Враца, отборът щеше да има по-добро финансиране и добро бъдеще. Дано опасенията ми за италианците не се сбъднат”, завърши Атанасов.