Двубоят на Левски във Враца не вдигна такъв шум, като поражението в Пловдив. Победата постигната срещу на този етап скромния тим на Ботев Враца не е подходяща за тежки анализи. Две важни неща обаче може да бъдат извадени като акцент от двубоя на пълния стадион „Христо Ботев“. Левски загатна, че има дълга пейка, а публиката на „сините“ не остави тимът в първия тежък момент.

Принуден от обстоятелствата, Николай Костов почна с Димов и Старокин в средата на терена. Двамата бяха партньори на Гаджев и не се посрамиха с изявите си. Юношата на ЦСКА дори вкара първия гол в мача, а Даниел Димов се раздаде максимално на лошия терен във Враца. Костов има две прилични опции за чист опорен халф, какъвто в определени мачове трябва да имаш под ръка. Дълбочината на състава е много важна, най-вече в сезони като този, в който се играе по два пъти през седмицата. За Левски е ключово да има добър колектив и широк тим. Футболисти като Димов, Райков, Младенов, Станчев, Иво Иванов и Старокин трябва по някакъв начин да се чувстват съпричастни към случващото се в завързания шампионат.

Най-важното за Левски във Враца се видя по трибуните. Загубата в Пловдив беше болезнена и лиши клуба от битката за един трофей. Очакваше се ентусиазмът в „сините“ редици рязко да спадне. В неделния следобед подобно нещо не се видя. Напротив, Левски се радваше на солидна и предана подкрепа в двубоя с Ботев. „Сините шалчета“ си направиха купона, въпреки че отборът не сътвори мача на живота си.

12-тият играч е достатъчно важен за клуб като Левски. Тепърва идват мачовете, които ще решат съдбата на Костов и неговата селекция, а без публиката успехът ще е много по-трудно постижим. В Левски явно не се налага да приканват своята агитка, тя се запали по случващото в отбора през зимата. В клуба от стадион „Георги Аспарухов“ показаха някаква стратегия, почнаха да говорят за строежи и загатнаха, че няма да работят на парче. Това се оказа достатъчен повод публиката да се активизира, нищо че играта все още куца...

Като сравним обстановката от предните сезони, явно футболистите и треньорският щаб на Левски са късметлии.