Скука и мъка предложиха основните мачове в изминалия 12-и кръг в „А“ група. Славия – Лудогорец и Черно море – ЦСКА напълно според показаното на терена завършиха 0:0. Левски пък победи, но не убеди, както се казваше в едно старо клише.

Именно съперникът на Левски в този мач – тимът на Ботев Враца, обаче направи приятно впечатление със свежата си, открита и лишена от комплекси игра срещу на книга значително превъзхождащ съперник. Очевидно при Тони Здравков врачани са преобразени към добро в сравнение с краткия, но мрачен италиански период на отбора от началото на сезона.

Друг от малките тимове, който прави положително впечатление, е Пирин ГД. Само с местни момчета със скромни заплати, но с традиционния за този регион дух, гоцеделчевци вече записаха 6 победи и са седми в класирането. А в началото ги смятаха за новата Светкавица на „А“ група...

Независимо от загубата си в този кръг, Монтана също може да бъде причислен към тази групичка. Това е доста корав състав, който дебне за всяко подценяване.

Изобщо, в така наречените малки тимове има хляб и трябва да бъдат похвалени, за сметка на някои от традиционните отбори в елита, като Локо Сф например, които са обзети от странна апатия.