Учредяване безвъзмездно право на строеж в полза на Министерство на младежта и спорта върху част от спортен комплекс "Христо Ботев" обсъдиха днес общинските съветници на Враца на извънредно свое заседание.

Причината е предстоящата реконструкция и модернизация на обекта. За да бъде стартирана процедура по избор на изпълнител следва Община Враца да учреди в полза на ММС право на строеж върху имота. След приключването на строителите дейности монтираните спортни и други съоръжения ще останат собственост на Община Враца.

Парите за реконструкцията са отпуснати на Министерството от инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Според представения от Община Враца технически проект, ремонтът на стадиона ще бъде извършен на два етапа. Първият включва ремонт на съществуваща сграда - реконструкция на трибуни и стълбища на сектор Б1 и Г1 и реконструкция на футболния терен. Вторият етап включва реконструкция на лекоатлетическа писта, реконструкция на трибуни и стълбища на сектори Б2, Б3, Б4, Г2, Г3 и Г4, осветление, LED екран и озвучаване.