След тежката битка през изминалата футболна пролет между Етър и Ботев Враца във В група, съперничеството между двата тима се подновява във Втора лига.

При последния сблъсък във Враца емоциите бяха малко повече от необходимото и сега старши треньорът на врачани Бойко Величков подава ръка на съперника.

Идеята му е двата клуба да станат част от една кауза, която е по-голяма от футбола - животът на едно дете.

Футболистите и спортно-техническия щаб на Ботев ще дарят част от премиите си в мача срещу Етър на болно дете от Велико Търново по инициатива на Бойко Величков.

"Футболът не е война, а феномен, който събира на стадиона хора с различни съдби. Едни от зрителите отиват на мач, за да се забавляват, други за да се разтоварят от напрежението и стреса", смята Величков. 

"Футболът също така може и трябва да бъде благородно начинание в подкрепа на хората в нужда. Затова с футболистите ми решихме, ако спечелим премии в предстоящия мач срещу Етър в понеделник, да ги дарим за лечението на 6-годишната Йоана от Велико Търново. Знаем, че това дете се бори с тежко заболяване и бяхме впечатлени от това, че преди няколко мача публиката от Търново събра известна сума в негова подкрепа. Бихме искали и ние от Ботев Враца да се включим в тази кампания. Каузата заслужава подкрепа", обясни Бойко Величков.

Дербито на 9-ия кръг във Втора лига е в понеделник 17 ноември на стадион „Ивайло“.