Левият защитник на врачанския Ботев Даниел Генов пропуска мачовете на тима си до края на сезона, тъй като има сериозна травма, съобщи старши-треньорът на отбора Димитър Мутафов. 

Генов пострада при гостуването на Бдин във Видин в края на миналата седмица и беше заменен принудително преди почивката.

"Генов има счупена костица в десния глезен и за съжаление го губим до края на сезона, тъй като времето за възстановяване от подобна травма е малко по-дълго", съобщи Мутафов. 

Така наставникът ще трябва да прекроява сериозно защитата, тъй като заради наказание в неделя няма да може да използва и централния бранител Георги Павлов.

Врачани посрещат Ботев Козлодуй в домакински мач от 28-ия кръг на северозападната "В" АФГ, като мачът започва от 18 часа в неделя.

Припомням, че освен Генов, наставникът Мутафов не може да използва до края на кампанията и голмайстора Христо Спасов, който излезе извън строя заради травма след гостуването в гара Левски срещу едноименния тим. Състоянието на Анатоли Тодоров също не е много добро, тъй като цяла пролет плеймейкърът е един от най-често малтретираните играчи на врачани от противниковите отбори. Засега халфът стиска зъби и играе редовно със зеления екип.