Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Илиян Киряков пътува от Велико Търново, за да гледа играта на врачани при успеха им с 5:0 над съименника от Луковит. Червенокосият защитник не скри, че е респектиран от изразителната победа на врачани на старта на В група:

„Не съм тук, за да се видя само с моя бивш колега Илия Вълов, макар че и това успяхме да свършим... Знаете, че идвам заради Етър. Наясно сте , че Етър и Ботев са фаворитите във В група през това първенство... В този мач не видях противник, а тимът от Луковит не се съпротивляваше изобщо”, заяви Киряков, цитиран от пресслужбата на Ботев Враца.

Бранителят от славния тим на Димитър Пенев каза още, че „тази година нивото на В групата е по-ниско от друга година. Като изключим Ботев и Етър, останалите отбори са класа надолу. Ще гледаме да поддържаме борбата, пък нека накрая влезе, който е по-добър в Б група”.

Освен това Киряков похвали врачани, че също като Етър обръщат внимание на подобряване на материалната си база:

„Ние сме готови със стадиона. Видях, че и вие работите в тази посока. Така трябва, защото стадионите в България са зле. Ще ми се и във Велико Търново, и във Враца да се играят мачове от А група – такива дербита искам да правим с вас!”.

В заключение Илиян Киряков каза, че не е нормално футболни градове като Велико Търново и Враца да са сред аматьорите и е жалко, че мястото за Б група е само едно.