Ботев Враца ще изиграе третата контрола от лятната си подготовка в събота (18 юни). Врачани гостуват от 10.30 часа в Плевен на местния Спартак. Старши треньорът на Ботев Атанас Джамбазки обяви, че мачът ще е последна възможност на дошлите на проби играчи да заминат с тима на подготвителен лагер в Банско.

„Докато не одобря някого, той не може да се чувства сигурен за Ботев. Ще взимаме хора, на които им се играе и има какво да дадат на отбора. На мен футболисти, които си мислят, че могат да живуркат във „В” група, не ми трябват”, предупреди Джамбазки.

Досега врачани записаха победа и загуба в проверките от лятната си подготовка. Ботев премина с 2:0 над съименника си в Ихтиман миналата събота, а в сряда отстъпи със същия резултат в Мездра от местния Локомотив.

Преди контролата в Плевен ръководството на врачани раздаде заплатите за месец юни и облече футболистите с нова маркова екипировка Legea, която включва зимна шуба, тренировъчен анцуг, 8 фланелки, оцветени в клубните цветове зелено и червено.