Ботев Враца призова Божията помощ дни преди старта на Северозападната В група, за да е успешна следващата кампания пред отбора. Днес отец Александър Божилов отслужи водосвет за здраве и благоденствие и поръси със светена вода футболисти, треньори и шефове на местния клуб.

Свещеникът освети и новото тревно покритие на ремонтирания основно стадион "Христо Ботев". На свещенодействието присъстваха председателят на управителния съвет на клуба Николай Иванов, който е и кмет на Враца, изпълнителният директор Илия Вълов, спортният шеф Цецко Стефанов, старши треньорът Атанас Джамбазки и помощниците му.

На водосвета присъстваха и всички футболисти от представителната гарнитура на врачани. Кметът на града Николай Иванов заяви, че общинската управа на Враца е направила всичко необходимо да започне и втория етап от обновлението на спортното съоръжение.

След като прочете молитва за благополучие, здраве и успехи, отец Александър поръси със светена вода присъстващите, а след това освети и изцяло обновените съблекални и новата екипировка на тима.