Дни след домакинската загубата от Етър, ръководството на Ботев Враца взе решение да се раздели с треньорския тандем Николай Тодоров-Кайзера и Георги Станков. Основният мотив за този ход е отстъплението от първото място в класирането на Северозападната "В" група и пропуснатия шанс за завръщане в професионалния футбол.

„Когато поехме ръководството на клуба, бе ясно, че съперникът Етър има 14 сигурни победи и само успех в директния мач ще ни гарантира първото място”, обясни председателят на УС на Ботев Враца Калин Каменов. 

„За съжаление това не се случи, а още по-неприятното, е че в голяма част от мачовете тази пролет на терена не се видяха така желаните от мен, ръководството и феновете ботевска воля и ботевски дух. За това благодарим на Тодоров и Станков за свършената работа и сме решени да потърсим промяна. Вярвам, че тя ще е за добро“, допълни Каменов.

До края на шампионата тимът ще бъде воден от спортния директор Димитър Мутафов и легендата на врачанския футбол Тодор Гарев. Мутафов има опит като треньор в тимовете на Чепинец и Сливнишки герой. Той ще бъде начело, докато се водят преговорите за нов наставник, от когото ще се очаква да предложи дългосрочна стратегия за развитие на първия отбор и школата.