Ботев Враца спечели гостуването си в гара Левски срещу едноименния тим с 2:0 и продължава да води класирането в Северозападната "В" АФГ с актив от 66 точки. 

Тимът на Николай Тодоров-Кайзера реши мача веднага след почивката с попадения на резервата Анатоли Тодоров и Тодор Чаворски. Врачани обаче завършиха срещата с намален състав, тъй като влезлият като смяна Христо Спасов се контузи и беше изкаран с линейка от стадиона.

Първата част ще се запомни с няколкото пропуска пред вратата на Иван Иванов, а веднъж и гредата спаси стража на гостите от попадение. 

В основата на всички опасности за Ботев беше нападателят Ивайло Иванов, който обаче този ден нямаше шанс. Кайзера замени на почивката Деян Борисов с Анатоли Тодоров и плеймекърът откри резултата още с първото си докосване на топката - в 46-ата минута пробив на Куанг по дясното крило завърши с центриране, от което Тодоров реализира за 0:1. 

Няколко минути по-късно Куанг асистира по същия начин, като този път Тодор Чаворски попадна в прегръдките на съотборниците си.

Успехът срещу Левски остави врачани на върха в класирането. В петък на стадион "Христо Ботев" идва претендентът Етър, който очаквано спечели гостуването си в Червен бряг на местния Партизан с 4:1.

Агитка от 100-ина души от Враца отново беше 12-ият играч на Ботев и не спря да подкрепя своите на негостоприемния стадион в гара Левски.