Ботев Враца продължи победния си ход и в Габрово, където спечели с 1:0 срещу местния Янтра в изтеглен мач от 4-ия кръг на Северозападната В АФГ. Единственото попадение в мача реализира Валдемар Стоянов в 72-та мин. След успеха врачани са лидер в трета дивизия с пълен актив от 12 точки и голова разлика 17:0.

Мачът в Габрово можеше да се развие и по друг начин, ако в началните минути съдийската тройка, водена от плевенчанина Румен Христов, н подмина ситуация, при която остана впечатлението, че вратарят Здравко Тодоров изби топката зад голлинията. Като допълнение дойдоха и 3 съмнителни засади при атаки на врачани, което покачи напрежението в мача. Стражът на домакините Тодоров продължи със силните изяви и спаси вратата си в 3-4 инфарктни положения. В 33-ата минута Косев от Янтра излезе сам срещу Веселин Цветковски, но вратарят се хвърли на тревата и парира единствената опасност пред вратата си.

След почивката мачът все така преминаваше под диктовката на Ботев. В 47-ата минута защитник на Янтра докосна топакта с ръка в наказателното си поле, но реферът Христов не посмя да даде дузпа.

Валдемар Стоянов

източник: ПОФК Ботев Враца

Нападението на гостите се оживи с влизането на Валдемар Стоянов и Георги Василев. Между 54-ата и 60-ата минути Стоянов три пъти имаше възможност да открие резултата, но не уцели вратата. Логичното се случи в 72-та, когато Милен Василев изведе по фланга Цветан Версанов и той подаде успоредно на голлинията, а от 5 метра Стоянов разстреля вратаря на Янтра, като топката първо се удари в напречната греда и след това се заби в мрежата.

Шест минути по-късно Милен Василев можеше да удвои, но ударът му беше боксиран от стража, а в 85-ата след пробив на Василев и асистенция, Радослав Анев уцели дясната греда на габровци.

Минута преди края Веселин Цветковски получи контузия, но тъй като Атанас Джамбазки беше извършил и трите смени, капитанът на врачани остана да пази вратата, макар и на един крак. В добавените 7 минути Версанов и Мурадов излязоха на стрелкови позиции, но не вкараха.

Реферът Румен Христов даде общо 12 минути добавено време вдигна жълти картони на Цветковски, Георгиев и Мурадов от врачани.