Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на България, след като постигна рутинна победа с 4:0 при гостуването си на Ботев Враца.

Ботев Враца не се възползва от удобна възможност в 27-та минута, като Павел Петков не успя да нанесе завършващ удар, а Георги Терзиев успя да избие топката.

Лудогорец пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 30-та минута, когато Густаво Кампаняро подаде към Върджил Мисиджан, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Ботев, след което Жуниор Кишада се опита да стреля, но ударът му бе блокиран и топката бе изчистена в корнер.

Витиня получи контузия, след което бе сменен от Славчо Шоколаров.

Лудогорец поведе в 33-та минута, когато Лукас Саша подаде към Густаво Кампаняро, който стреля, но Иван Иванов спаси. След това отбитата топка се върна в Саша, който прокара топката между краката на Иванов за 0:1.

Лудогорец удвои своята преднина в добавеното време на първата част, когато Жуниор Кишада подаде към Густаво Кампаняро, който преодоля трима футболисти на Ботев, след което стреля, топката рикошира в левия стълб и влетя във вратата на Иван Иванов.

Лудогорец започна силно и второто полувреме. В 50-та минута Лукоки центрира в наказателното поле на Ботев, след което Мисиджан стреля, но топката премина над напречната греда в аут. Шест минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ботев, Пластун стреля от малък ъгъл, но неточно в аут.

Лудогорец реализира трети гол в 60-та минута, когато Джоди Лукоки центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, след което Георги Терзиев засече топката с глава и я изпрати във вратата на Иван Иванов.

Една от малкото възможности, която се откри пред домакините бе в 67-та минута, когато Сандов центрира в наказателното поле на Лудогорец, след което Чаворски стреля с глава, но Борян спаси.

Лудогорец вкара четвърти гол дълбоко в добавеното време на срещата. Мартин Димов фаулира Густаво Кампаняро в наказателното поле на Ботев и съдията Ивайло Стоянов свири дузпа за гостите. Наказателният удар бе реализиран от Абел Анисе, който оформи крайния резултат в срещата.

Така Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на България.