Отборът на Локомотив Горна Оряховица записа втора победа в група Б на турнира по футбол "Балчик къп". "Железничарите" надделяха над Септември Тервел с 2:0.

През първата част отборът на Локомотив бе по-активният и логично създаде головите ситуации. В 8-ата минута Симеон Мечев изпълни опасно пряк свободен удар, но топката премина над вратата на Септември. 

В 26-ата минута Атанас Фиданин можеше да открие резултата със силен удар по диагонал, но вратарят на Септември Вълчо Маринов изби топката. Локомотив поведе в 36-ата минута, когато Антоний Балъков се възползва от разбъркване пред вратата на символичните гости и от непосредствена близост вкара за 1:0. 

Малко преди почивката Ерик Почански можеше да удвои преднината на Локомотив, но след удара му топката се отби в напречната греда.

В 48-та минута Димитър Алексиев бе изведен отляво по атаката на Локомотив, навлезе в наказателното поле и с удар по земя удвои преднината на символичните домакини. В 81-та минута Локомотив можеше да вкара нов гол, но вратарят Вълко Маринов успя да избие топката след опасен удар на Милен Савов.

В другата среща от групата Черноморец /Балчик/ победи Ботев /Враца/ с 4:1. През първото полувреме Черноморец поведе с гол на Ивайло Лазаров във 2-ата минута и автогол на Даниел Генов в 30-ата минута. Тодор Чаворски се разписа за Ботев в 42-ата минута. 

През втората част Севдалин Стайков в 53-ата минута и Беадир Беадиров в 70-ата минута оформиха крайния резултат.

След изиграването на първите четири срещи в групата Локомотив и Черноморец са с по 6 точки, а Ботев и Септември са без спечелена точка./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS