Започна дългоочакваният ремонт на стадион „Христо Ботев” във Враца, съобщиха от ръководството на ПОФК „Ботев”. Очаква се в рамките на 2 месеца да приключи най-важният етап от него – подмяната на тревното покритие. Това означава, че през пролетния полусезон в „Б” група врачанският Ботев ще играе домакинствата си на своя стадион. Поради очаквания старт на дейностите по ст. „Христо Ботев”, местният тим посреща гостите си в Мездра до края на календарната година.

Припомням, че общинската управа на Враца кандидатства пред спортното министерство и спечели проект за цялостна реконструкция на съоръжението за около 5 000 000 лева. Предвижда се то да бъде реализирано на два етапа, които обхващат подмяна на покритието на лекоатлетическата писта, нови трибуни, ремонт на административната сграда, поставяне на електронно табло и осветление.

Стадион „Христо Ботев” във Враца е построен през 1948 г., но е открит 9 години по-късно. Първоначалният капацитет на съоръжението е за 32 000 зрители, а по-късно е намален до 25 000 места за седящи зрители. В момента седалките на стадиона са 5 000. Досега ст. „Христо Ботев” не е бил обект на основен ремонт, какъвто се предвижда да бъде реализиран през следващите месеци. По него е работено само „козметично” през годините от откриването му до днес.

Стадион "Христо Ботев" във Враца

източник: Пресслужба на Ботев Враца