Старши треньорът на Ботев Враца Викторио Павлов е доволен от подготовката, която проведе начело тима.

Наставникът е убеден, че отборът ще влезе в оптималната си форма в новото първенство на „Б” футболна група.

В същото време Павлов не скри неудовлетворението си от показаното по време на последната контрола. В събота Ботев Вр победи с 2:1 Спартак Плевен у дома. Преди двубоя бяха представени 23 футболисти, на които Павлов ще разчита през новата кампания във втора футболна дивизия.

„Не мога да бъда доволен от мача срещу Спартак, тъй като повечето от играчите ми мислеха повече за почивката, която съм им дал в събота и неделя. Това им казах и в съблекалнята - не може така. Когато си излязъл на терена, независимо кой си и какъв си, трябва да работиш. За жалост днес те не работиха и грам от показаното не ми хареса!”- сподели наставникът.

Ботев започва сезона с две гостувания – на 2 август на Добруджа и на 9 август на новака Созопол. Първото домакинство е в средата на месеца – 16 август, когато идва Спартак Варна.

„Момчетата се стараха през цялата подготовка, тренираха усърдно. Радващото е, че нямаме сериозни контузии. Проблемът при нас е късата резервна скамейка. Нямаме вариативност в състава, едни и същи хора играят участват и в тренировките, и в контролите. И както виждате, събра им се доста умора. Нещо ни зацикли селекцията...Започваме така, а трансферният прозорец е отворен. Ако се появи някой, който си заслужава, ще го вземем. Защото при нас идваха много играчи, които не ми харесаха и си отидоха”, каза още Викторио Павлов.

Наставникът на врачани е наясно с титулярите, както и с основния състав на Ботев. Викторио Павлов обаче се оплака от късата резервна скамейка:

„Той, съставът, не е много труден. Това са хората, с които разполагам, ще разчитам на тях. Стремя се да извлека максимума от всеки от тях.”