Почти всички болни или травмирани футболисти на врачанския Ботев ще са на разположение на старши-треньора Викторио Павлов за събота, когато е дербито на Северозапада с Монтана. Мачът е от програмата на 5-ия кръг на „Б” футболна група и започва от 18 часа на мездренския стадион „Локомотив”.

Халфът Георги Стоичков, който не завърши мача в Симитли, премина обстоен медицински преглед, който установи, че футболистът не бива да има притеснения за здравето си. Стоичков беше най-малтретирания футболист на врачани при загубата от Септември с 0:1. Той получи и жълт картон, след като поиска сметка от рефера Георги Игнатов след опит на футболиста на домакините Радослав Бачев да го удуши в 51-та мин.

Централният нападател Васил Калоянов пък пропусна гостуването в Симитли заради болки в корема, но след обстоен медицински преглед се завърна в тренировките на врачани. На линия се очаква да бъдат още нападателите Тихомир Найденов и Румен Рангелов, които също пропуснаха последния мач на Ботев поради травми. Двамата са отбелязали 5 от осемте гола за тима в „Б” група през тази кампания и присъствието им в състава срещу Монтана е важно.

В понеделник операция на коляното пък претърпя юношата Найджъл Георгиев. Той пострада в първия мач на Ботев от първенството – при гостуването в Добрич, когато беше ударен в лявото коляно. След обстоен преглед е била установена фракрута на костица и се наложи оперативно лечение на коляното. Интервенцията беше извършена в специализираната болница по спортна медицина и тваматология в столичния квартал „Дианабад”. Според лекарските прогнози, възстановяването на 19-годишния флангови футболист ще продължи между 2 и 3 месеца.