Няма сериозни забавяния в плащанията към футболисти и треньори в Ботев Враца, заяви изпълнителният директор на втородивизионния клуб Валери Цветанов. Той направи изявлението си по повод публикации в печатни и електронни издания за криза в клуба.

„Ситуацията в Ботев Враца е нормална и тя е такава най-вече заради усилията на председателя на управителния съвет и кмет на Враца инж. Николай Иванов”, допълни Цветанов.

Той уточни, че на футболистите от представителния отбор са изплатени заплатите за месец август, като ръководството им дължи пари за 2 премии. Забавените преди месеци плащания към треньорите от детско-юношеската школа са наваксани и се разплащат в срок, договорен и с инспекцията по труда.

„При всички далечни дестинации тази есен – когато имахме мачове в Добрич, Бургас, Созопол, отборът е пътувал с ден по-рано и е бил на лагер. А това означава, че също са похарчени пари”, допълни Цветанов.

Ръководството на Ботев не е абдикирало от задълженията си и по никакъв начин не е лишило от нормални условия на работа футболисти и треньори, допълни изпълнителният директор на врачани.