Врачанският Ботев тръгва с ден по-рано за последното си гостуване за тази година от програмата на „Б” футболна група. Тимът, воден от старши-треньора Емил Маринов, ще играе в събота, 22 ноември, от 14.30 часа срещу Верея в Стара Загора. Мачът е от програмата на 14-ия кръг. Врачани потеглят за града под Аязмото в петък, като ще отседнат в местен хотел.

„Имаме желание да спечелим точки от този мач. Въпрос и на късмет, и на възможности е да го постигнем. Намираме се на такава позиция в класирането, че не можем да подценяваме нито един противник”, заяви в навечерието на срещата старши-треньорът на врачани Емил Маринов.

Проблемите в лагера на Ботев са свързани с контузените Тихомир Найденов и възстановяващия се от операция Жак Коен. Заради наказание двубоя в Стара Загора пропуска младежкият национал Христо Попадийн. Според треньорът Маринов други липсващи футболисти няма да има.

Преди този двубой Ботев е на 12-а позиция с 14 точки и голова разлика 15:18, като в четири поредни мача не е печелил точки. Домакините от „Верея” са на 13-ото място с 13 пункта и голова съотношение 9:16. Предишният кръг тимът от Стара Загора отстъпи с 0:1 при гостуването си в Добрич.