Созопол си върна на Ботев Враца за загубата на старта на шампионата на Б футболна група през август миналата година и нанесе шесто поредно поражение на врачани. 

Илиян Шерденов вкара в 42-ата минута безценното попадение, с което тимът от морския град измъкна 3 точки на стадион Локомотив в Мездра. Дебют в мача за врачани направи юношата на френския Дижон Иво Малинов, който се понрави с играта си на публиката.

Мачът се изигра на почистения от снега терен, за което домакините получиха справедливи адмирации от страна на гостите и длъжностните лица. Той трябваше да се проведе в събота, но заради обилния снеговалеж, беше преместен с 24 часа.

Врачани започнаха по-уверено срещата и в 13-ата минута получи правото да изпълни дузпа, която беше отсъдена, след като Георги Хашев изби с ръка голов удар на Альоша Илиев. Вместо да изгони бранителя на гостите обаче, реферът Георги Иванов му вдигна само жълт картон и посочи бялата точка. 

Халфът на врачани Петър Петров уцели лявата греда на вратата, пазена от Мартин Теменлиев.

Пропускът скова домакините, от което се възползваха гостите. В 15-ата минута Танев би по диагонала, но Христо Митов отби в корнер. В 23-ата минута отново вратарят на домакините спаси сигурен гол, парирайки удар на Мантаров с глава. 
В 25-ата минута Петър Альошев увисна при контраатака и позволи на Танев да излезе сам срещу Митов, но вратарят изби с крак. В 42-ата минута обаче нова грешка на Альошев позволи на Шерденов да излезе сам срещу врачанския вратар и този път Митов беше безпомощен – 0:1.

След почивката Ботев натика противника в неговото наказателно поле, но така и не успя да върне гола пасив. Най-чистото положение се откри пред резервата Румен Рангелов, който с глава в 84-ата минута насочи топката към долния ляв ъгъл на вратата, но Теменлиев изби с мъка в корнер. Две минути по-късно Рангелов се строполи, искайки дузпа, но реферът подмина претенциите му с мълчание.

Така Ботев остана на 14-а позиция в Б група, а следващият кръг ще спечели служебно с 3:0 гостуването си на извадения от втория футболен ешелон Спартак Варна.

СТАТИСТИКА
БОТЕВ: Митов, Савич, Марчев, Альошев, Каменов, Тонев, Петров, Малинов (55- Ботев), Илиев (46-Георгиев), Найденов (65-Рангелов), Цветков.
СОЗОПОЛ: Теменлиев, Делиев, Хашев, Русев, Митев, Янков, Стоев (72-Коев), Танев (86-Колев), Шерденов (75-Баев), Мустафа

ГОЛМАЙСТОР: 0:1 Шерденов (42)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Марчев, Каменов, Найденов /Б/; Хашев, Янков, Стоев, Танев, Колев /С/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Иванов /Благоевград/; стадион „Локомотив” /Мездра/ - 100 зрители.