Изпълнителният директор на Ботев Враца Валери Цветанов не отрече, че отношенията му със старши-треньора са обтегнати, но никой не е искал да уволнява Бойко Величков.

„Малко е да се каже, че бях изненадан от това, което Бойко Величков изнесе по медиите. Направо съм потресен. Нищо от казаното не отговаря на истината. Не е тайна, че ние с него сме в обтегнати отношения. Причината затова е свързана с дисциплината в отбора. Всичко започна преди пътуването за мача със Спартак Варна.

“След като футболистите ползваха сауната, намерих там куп фасове и телефони. Нищо не казах на Величков, но оставих угарките и телефоните пред вратата на треньорската стая. Мислех си, че ще бъдат взети някакви мерки. Пътувал съм с автобуса само един път и видях, че хигиената в автобуса е много лоша. Преди това от транспортната фирма ме бяха помолили, да връщаме автобуса в изряден вид, защото с него се возят и деца. Казах на треньора, че трябва да контролира момчетата и да ги накара да почистят.

Той ме втрещи с думите „Аз да не съм ти чистачка”. Това се случи само между нас двамата, нямаше други в момента”, каза Цветанов. Изпълнителният директор е настоявал целият треньорски екип да бъде наказан заради лошата дисциплина в тима, но до такива мерки не се е стигнало.

Цветанов съобщи още, че от ръководството на отбора са поискали от него да изгладят отношенията си с Бойко Величков в името на тима. “Аз го поканих на среща днес, за да говорим за футболистите, кои ще останат, кои ще напускат. Въобще не е ставало въпрос за неговия статут. Аз нито мога да назначавам, нито да уволнявам. Това е право само на Управителния съвет. Отговорът му научих от медиите. Когато двама души искат да си кажат нещо, сядат един срещу друг”, коментира Цветанов.

Изпълнителният директор бе категоричен, че ако Бойко Величков остане на поста старши-треньор, той ще си даде оставката.