Ботев Враца и в мислите си вече е част от В група. Такива индикации даде старши треньорът Адалберт Зафиров след днешното поражение с 0:3 от Локомотив Горна Оряховица.

Наставникът оправда поражението с липсата на мотивация и желание за игра.

 „Не се сборихме, не се вложихме в мача, а така точки не се печелят... Поздравямам противника, който показа как се бие... За нас всичко в това първенство приключи. Не вярвам, че можем да променим ситуацията с победа в Благоевград!”

Наставникът на врачани заяви, че проблемите пред отбора му са много, а причините за вялата игра – комплексни: „Има и лека умора, все пак през април се играха доста мачове... Но няма мотивация, не всички се раздават на терена, Напрежението смаза играчите ми. А може би и това са ни възможностите”, допълни наставникът на врачани.

Зафиров опроверга слуховете, че ръководството на отбора дължи пари на играчи и треньори: „Всичко ни беше изчистено преди този мач... Дори и да е имало някакво закъснение на заплатите, това не е оправдание за професионални футболисти!”, допълни още Зафиров.

„Аз съм виновен за провала на Ботев! Дойдох, за да спася отбора от изпадане и след като това е факт, няма кой друг да е виновен. Не успях да направя селекция с добри футболисти, защото когото поканих, ми отказа да играе във Враца... През пролетта играем само на чужд терен – това също ни „помогна” да изпаднем, но какво да се прави!... Преди мача с „Локо” /Мездра/ държахме прилично ниво, но след това се получи срив, който не можахме да преодолеем...”, допълни още наставникът на врачани.