ПОФК Ботев Враца има нов изпълнителен директор, съобщи председателят на управителния съвет на Професионалния общински футболен клуб инж. Николай Иванов, който е и кмет на Враца. Функциите на досегашния началник Валери Цветанов от днес /11 ноември/ поема Цецко Стефанов. Първата и основна задача на Стефанов е да стабилизира положението и намали напрежението, създадено през последните дни и седмици около първия състав.

„Знаете, че в момента отборът редува силни и слаби игри. Това означава, че тези момчета, които са се доказали, имат потенциал. Но в същото време има нещо, което им пречи да покажат онова, което могат, на терена. Това е моята задача на първо време – каква е причината и ако е по силите и възможностите ми, да я отстраня. Защото в настоящия формат на Б групата, мястото на Ботев Враца не е на дъното, а поне сред първите 6 тима, ако не и нещо повече…”, заяви Цецко Стефанов.

„Основната цел на моето назначение и да се спре пропадането в класирането, защото Враца е град с традиции, който трябва да е при професионалистите. В момента на стадиона се прави огромна инвестиция, която трябва да се защити. Знаете, че през 2005 г. преживяхме подобен момент – тогава врачанският Ботев взе лиценза на Ботев от с.Лиляче и така клубът тръгна нагоре. Сега, почти 10 години по-късно, е време да си припомним това нещо и всички ние, футболните хора във Враца, да не го допускаме! През последните години се постигна много – отборът от 2005 г. влезе в Б, а след това и в А група. Много хора заслужават благодарности за положените усилия и от името на ръководството сега им благодаря!”, допълни още изпълнителният директор на врачани.

Цецко Стефанов осъзнава, че проблемите в първия отбор тръгват отдолу, т.е. от липсата на достатъчно добри и подготвени млади футболисти. „Болната тема във Враца обаче е не само представителният отбор, а и детско-юношеската школа. Въпрос на време е да се задават въпроси: защо нямаме наши кадри в първия състав, къде са нашите момчета в детските и юношески гарнитури…Това ще е следващият приоритет в работата ми”, допълни Стефанов, цитиран от Прусслужбата на Ботев Враца.

Цецко Стефанов е роден на 13 март 1960 г.в Койнаре. През 1984 г. завършва Национална спортна академия „Васил Левски“ (тогава ВИФ „Г.Димитров”) по специалността „футбол”. Работил е в спортното училище в Плевен, а от 1986 г. живее и работи във Враца. Бил е треньор в ДЮШ на Ботев /Враца/, Чавдар /Бяла Слатина/, Ботев”/Лиляче/ и Враца 2001. От 2003 до 2014 е начело на областния съвет на БФС във Враца.