Куп футболисти са на проби в Ботев, където в края на седмицата ще има редуциране на трениращите с втородивизионния клуб. По време на първата контрола – на 24 януари от 14 часа срещу Ботев /Криводол/, старши-треньорът Адалберт Зафиров ще реши кого от опитващите се да спечелят доверието му остават, и кои ще трябва да си стегнат багажа.

Засега Зафиров е направил два списъка – на оставащи и на заминаващи. В първия попадат вратарят Ангел Юсев /играл в „А” група с екипа на Пирин от Гоце Делчев/, халфът от Червен бряг Дилян Димитров, юношите на пловдивския Ботев Кристиян Кожухаров и Свилен Щерев, последният е играл за последно в Гигант от Съединение, както и полузащитникът Григор Георгиев, който идва от Казанлък. В списъка на оставащите е и Веселин Марчев, който за последно игра в Славия, а иначе е защитавал екипите на Локомотив Пловдив, Септември Симитли, Брестник, Сливен, Черно море, Пирин /Гоце  Делчев/ и полския Флота. Твърдо с врачани тренира и дошлият от ПФК Бургас десен външен халф Николай Ботев. От Валдемар Стоянов, който идва от Локо /Мз/ се чака малко повече, за да получи предложение за договор, но той продължава да се готви с Ботев.

Сред напускащите, освен Владо Иванов и Георги Георгиев, попадат още: Пламен Илиев /юноша на Левски и вече бил част от Ботев по времето на Ясен Петров/ и Борис Тончев от Мездра.

От няколко дни Адалберт Зафиров и възпитаниците му се подготвят с чисто нова екипировка Jumper, която беше купена от управата на ПОФК Ботев.

Ето и програмата за контролиоте на Ботев Вр:

24.01 /събота/ Ботев /Криводол/ - Ботев /Вр/ в Криводол от 14 ч.

31.01 /събота/ Ботев /Вр/ - Спартак /Плевен/ във Враца от 14 ч.

Лагер в Сандански – 05.02.- 20.02.`15 г.

07.02 /събота/ Вихрен – Ботев /Вр/ от 14 ч.

10.02 /вторник/ Ботев /Вр/ - Беласица /Петрич/ от 15 ч.

13.02 /петък/ Ботев /Вр/ - Оборище /Панагюрище/ от 14 ч.

17.02 /вторник/ Ботев /Вр/ - Марек /Дупница/ от 14 ч.

20.02 /петък/ Ботев /Вр/ - Витоша /Бистрица/ от 13 ч.

Първенството на „Б” се очаква да започне на 28.02.`15