Ботев Враца едва ще събере играчи за пътуването до Бургас, за да гостува на едноименния тим в мач от 6-ия кръг на Б футболна група, това стана ясно дни преди следващия двубой на втородивизионния тим в събота срещу ПФК Бургас.

Старши-треньорът Викторио Павлов има куп проблеми от началото на тази седмица, затова ще заложи на повече юноши за срещата край морето. Проблеми мъчат повечето от футболистите на възраст над 23 години, което принуждава наставника да залага на по-младите си играчи.

„Ще срещнем корав противник, който няма намерение да губи домакинските си срещи. Съперникът не се интересува от нашите здравословни проблеми, а ще се опита да ни надиграе. Ние тръгваме с всички, които са здрави в петък сутринта. Дано се съберат 16 полеви играчи!”, заяви старши-треньорът Викторио Павлов.

Ботев заема 7-о място във временното класиране след срещите от 5-ия кръг на Б футболна група с актив от 7 точки и голова разлика 9:7. В предишния си мач врачани отстъпиха като домакини срещу лидера Монтана с 1:4.

Противникът ПФК Бургас пък заема шестото място с актив от 8 точки и голово съотношение 3:2. В предишния кръг следващият противник на врачани загуби с минималното 0:1 от Добруджа.