Кадрови проблеми пречат на Адалберт Зафиров да разчита на най-доброто от състава на Ботев Враца за местното дерби от програмата на 24-ия кръг на „Б” група.

В сряда неговият тим гостува в Мездра на местния Локомотив в директен сблъсък за оцеляване при професионалистите и догодина.

Двубоят е от 17 часа и ще бъде ръководен от елитния рефер Калин Людмилов от София, на когото ще помагат Светлин Симеонов и Владимир Владимиров. За четвърти рефер е определен Георги Иванов, а съдийски наблюдател ще бъде Георги Кордев.

„Имам доста кадрови проблеми – червеният картон на Румен Рангелов е просто един от тях… Продължаваме към следващия мач. Имаме още няколко срещи до края, в които ще гоним спасението. Надяваме се на победа в следващия мач и тогава всичко ще си дойде на мястото”, коментира наставникът на врачани.

Централният бранител Дарко Савич е под въпрос за мача в Мездра, след като миналия мач сърбинът беше заменен принудително. „Смяната му беше очаквана. Той имаше проблеми още преди мача и ми каза, че ще играе, докато може. Замених го, когато ми каза, че повече няма възможност да остане на терена – което се случи на почивката”, допълни Зафиров.

Все още не е ясно дали Любомир Деспотов ще е на линия за срещата. Късен фитнес тест ще даде отговор на въпроса дали юношата на ЦСКА може да играе срещу „железничарите”. Деспотов лекува разтежение от мача с Монтана на „Огоста”.

Ботев Враца е в зоната на изпадащите – на 13-о място в „Б” група с актив от има 25 точки, като е изиграл и мач повече. Врачани направиха нулево равенство в предишния кръг с Пирин /Разлог/.

Локомотив от Мездра засега е 11-и с 29 пункта. В последния си мач „железничарите” паднаха в Добрич с 1:2.

Предишното издание на регионалното дерби между врачани и мездренчани завърши с минимална победа за Ботев от 1:0.