Централният нападател на Ботев Враца Жак Коен ще отсъства от терените до края на календарната година, призна старши-треньорът на втородивизионния клуб Викторио Павлов.

Ден преди последния домакински мач на тима срещу Ботев Гълъбово, Коен пострада на тренировка и за втори път през последните месеци извади рамото си.

„Жак Коен ще се подложи на операция. Ще отсъства от терените между 2 и 3 месеца, тъй като на тренировка извади рамото си... Това е пореден удар срещу отбора, защото намалява вариативността в атака, която така или иначе е свита до минимум”, заяви наставникът на врачани Викторио Павлов.

Припомняме, че заради контузии от месец с екипа на „Ботев” не е играл друг атакуващ футболист – Тихомир Найденов. Операция от апендикс извади от строя и централният нападател Васил Калоянов, а пропуски в подготовката пречат на Владо Иванов да се включи активно в есенните срещи на тима.

Според Викторио Павлов има само едно решение на проблема: „Ще търсим нови играчи в атака, колкото и трудно да е това по средата на полусезона!”