Ботев спечели много важна победа във Врачанското дерби на 9-ия кръг на „Б” футболна група. Тимът на Викторио Павлов си тръгна с трите точки от Мездра, където надви символичните гости от местния „Локомотив” в драматичен мач, завършил 1:0. Безценното попадение вкара Румен Рангелов с глава в 10-та мин., засичайки центриране на Христо Попадийн от ляво.

Двубоят започна с минута мълчани в памет на 15-те жерти от взрива в Горни Лом, но завърши с екшън. В 3-ата минута на добавеното време Павел Петков от Ботев бутна Стоян Димов край тъча, а притичалият 30 метра на спринт вратар на „железничарите” Ивайло Сайков му потърси сметка. В размяната на реплики и блъскане се включиха почти всички играчи на терена и от резервните скамейки, а полицията и треньорите едва прекратиха разпрата. Всичко завърши с изгонването с директни червени картони на Петков и Сайков. Тъй като гостите бяха извършили трите си смени вратарският екип нахлузи Ивайло Цветанов. След края на мача и домакини, и гости имаха претенции към неубедителния рефер Александър Костадинов.

Първата неадекватна намеса на съдията в хода на срещата беше в 33-та мин., когато извади пресилен жълт и респективно червен картон на юношата от Ботев Любослав Петров. Така врачани играха около час с човек по-малко. Численото неравенство реанимира изпадналия в нокдаун тим на Локомотив, който създаде първата си голова опасност в 43-та мин., когато Цветков с глава би в аут от 5 метра. Врачани можеха да откажат рано „железничарите”, но Валериев с глава в 32-та мин. и Иванов – също сглава в 22-та мин. пропуснаха да накажат Сайков.

След почивката Локомотив натисна, но стигна до две греди. В 73-та мин. Иван Мишев нацели напречната греда с топовен шут от 20 метра, а секунди по-късно от пряк свободен удар Балджийски намери сглобката между напречната и лявата греди на вратата на Христо Митов. В 81-та мин. Сайков спря голова атака на завърналия се в „Ботев” след операция Васил Калоянов.

В края на мача Цветанов не постъпи спортменски, след като отказа да върне топката на врачани и логично беше критикуван от играчите на Ботев.