Ботев Враца няма да играе домакинските си мачове през пролетния полусезон на „Б” футболна група на своя стадион заради продължаващия ремонт на спортното съоръжение – това обяви председателят на УС на ПОФК Ботев и кмет на Враца инж. Николай Иванов.

Предварителните очаквания на клубната управа бяха свързани с приключване на дейностите до началото на месец март, но забавянето на старта и осигуряването на пари за втория етап забавиха завършването на обекта.

Николай Иванов обяснява защо Ботев няма да играе поне тази пролет на стадиона си: „Това щеше да стане, ако ремонтът на стадиона не продължаваше. Гаранциите да намерим финансирането за втория етап от стадиона са сериозни, което означава, че няма как да има мачове във Враца и през пролетта. Трябва да завършим окончателно ремонта така, както е планиран и проектиран.“

Това означава, че Ботев ще продължи да посреща противниците си на стадион Локомотив в Мездра, както беше през есента на м.г.

Близо до Враца е и стадион „Христо Ботев” в Криводол, но той не може да бъде използван за мачове от професионалния футбол.

Причините разясни изпълнителният директор на врачани Цецко Стефанов:

„Както знаете, стадионът в Криводол е обновен по европейска програма за селските региони, която забранява професионален футбол да се играе на него в рамките на 5 години след завършването му. А този период не е изтекъл и не можем да ползваме това съоръжение.”

Въпреки това е възможно врачани да изиграят две от контролите от подготовката си в Криводол. Става дума за първата проверка – на 24 януари срещу местния Ботев, и на 31 януари, когато посреща плевенския Спартак.

През пролетния полусезон врачани имат по програма 8 домакински двубоя, като графикът предвижда да започнат кампанията с два поредни мача пред своя публика.