Единствената цел на Ботев Враца в събота е победата – така старши-треньорът Адалберт Зафиров кратко и лаконично определи към какво ще се стреми отборът му в предстоящия мач срещу Пирин Разлог. Двубоят е от 17 часа в събота на мездренския стадион „Локомотив”, където врачани посрещат противниците си през настоящата кампания на Б футболна група.

Ивелин Занев получи наряд като главен съдия, ще му помагат Християн Ганев и Мирослав Марков. Четвърти рефер е Милен Въжарски, а действията на съдиите ще наблюдава авторитетния в миналото рефер Камен Алексиев от Велико Търново.

„Ако не победим противника, губим всякакви шансове за оставане в групата. Затова нямаме право на грешка. Надявам се, че всички болни, които пропуснаха гостуването в Гълъбово – Жак Коен, Любослав Петров и Николай Маринов, ще са на линия за важната среща”, коментира наставникът на врачани Адалберт Зафиров.

През есента спорът между Ботев и Пирин Разлог завърши 0:0. В последния кръг врачани взеха точка при гостуването на съименника си в Гълъбово и са на 13-о място в класирането с 24 точки. Противникът от Разлог има 32 пункта в актива си и се намира на 7-о място, като в последния кръг завърши 0:0 с Добруджа.