Ботев Враца записа първо поражение в четвъртата контрола от подготовката си преди новото футболно първенство на Б група. Врачани отстъпиха с 0:2 от елитния Апоел Ако /Тел Авив/, който през последното първенство на Израел е завършил на шеста позиция. Мачът се игра в Правец, където съперникът е на подготовка.

Гостите бързо дръпнаха в резултата, като до 20-та мин. вкараха двете си попадения. Първото падна след извеждащо подаване, оставило техен футболист сам срещу вратаря на врачани Юлиян Левашки, а второто – след грешка при изнасянето на топката от Руслан Куанг. До края на първата част Левашки спаси отбора си с намеси, които не позволиха да падне нов гол в мрежата му.

Ботев се окопити едва след почивката, когато създаде няколко положения, но не стигна до почетен гол. Най-близо до отбелязването на попадение беше Александър Димитров, но ударът му мина край целта.

„Това беше най-лошия мач от началото на подготовката ни. Първите 45 минути стояхме зле, не се противопоставихме на очевидно по-класния противник. Не бива да се плашим от такива отбори, а да им противодействаме”, заяви след четвъртата проверка на своя тим треньорът Викторио Павлов.

В петък /18 юли/ врачани ще тренират само сутринта, след което се очаква наставникът Павлов да им даде дудневна почивка. Следващата контрола на Ботев е в сряда /23 юли/, когато тимът гостува на Локомотив в Мездра. Спарингът е от 18 часа в железничарския град.