Ботев Враца гостува на Пирин Разлог в неделя в мач от 8-ия кръг на „Б” футболна група. Двубоят ще започне в 17 часа на стадион „Св.Петър” в Банско, където тимът от Разлог играе домакинствата си през есента.

Отборът на Ботев ще пътува в деня на мача – неделя, за да пести от разходи преди мача. „Настроението в отбора е добро, а момчетата са амбицирани да дадат всичко от себе си, за да се представят достойно. Има външни фактори, които се опитват да нарушат нормалния ни ритъм на работа и атмосферата в отбора, но аз съм убеден, че ще се справим със ситуацията”, заяви в навечерието на срещата старши-треньорът Викторио Павлов.

След последната среща на врачани – загубата с 1:5 за купата от Лудогорец, здравословни проблеми има централният бранител Дарко Савич. Той със сигурност няма да се качи на автобуса за Банско. Под въпрос е и Румен Рангелов. Аут от групата са още централните нападатели Владо Иванов, Жак Коен, Васил Калоянов и офанзивният полузащитник Тихомир Найденов.

В предишната кампания двата съперника си размениха по една победа. Пирин взе успех с 2:1 в Разлог, а врачани върнаха през пролетта усмивките по лицата си с категоричното 3:0 с две попадения на Тихомир Найденов и едно на Симеон Иванов.

В последния си шампионатен мач през тази кампания тимът от Разлог би с 1:0 Добруджа, а врачани загубиха гостуването си от Бургас с 0:2. Ботев са 9-и във временното класиране с 10 точки и голова разлика 10:9, а „Пирин” имат с 1 точка повече и с голова разлика 6:7 са седми в подреждането.

Главен съдия на мача е Димитър Желязков, ще му помагат Велизар Генчев и Димитър Герчев, а Людмил Павлов е четвърти рефер.