Старши треньорът на Ботев Враца Адалберт Зафиров освободи още трима футболисти и те със сигурност няма да облекат зеления екип на втородивизионния клуб през пролетния полусезон от кампанията в Б футболна група. Наставникът е решил да съобщи новината на играчите, за да им даде време да си търсят нови отбори в дните, преди старта на новия шампионат.

Става дума за полузащитниците Милен Георгиев и Йоан Петков, както и за нападателя Кирил Атанасов. Георгиев и Петков изкараха почти цялата зимна подготовка с врачани, а Атанасов беше част от отбора от есента на миналата година.

Според Зафиров, сигурни нови попълнения на отбора са опитните Петър Петров, който идва от пернишкия Миньор и Николай Маринов, възпитаник на школата на ЦСКА, който вече игра със зеления екип в елитната А група.

Във вторник /24 февруари/ е датата, на която Ботев ще картотекира новите попълнения за пролетния дял на шампионата в Б група пред БФС. Първият мач е в събота – на 28 февруари, когато врачани посрещат в Мездра Добруджа.