Ботев (Враца) се присъедини към Добруджа и Банско на върха в Б група след първите пет мача от 3-ия кръг. Врачани разнебитиха с 5:0 юношеската формация на Спартак (Варна), въпреки че до почивката резултатът беше само 1:0.

По-късно днес още един отбор може да се присъедини към лидерите и това е новакът ФК Бургас, който гостува на Верея и при успех ще събере 7 точки.

Румен Рангелов се отчете с хеттрик за врачани, по едно попадение добавиха Калоян Цветков и Владо Иванов. По същото време Добруджа отнесе Септември (Симитли) и имаше надмощие през цялото време.

Ивайло Димитров-Косъма откри резултата за добруджанци, а след почивката се разписаха Атанас Илиев и Спас Георгиев на празна врата в самия край на мача. В края на следващата седмица Добруджа гостува на Монтана в най-интереснвата среща от кръга.

Локомотив (Горна Оряховица) спечели драматично с 4:3 срещу Созопол с победен гол в 95-ата минута. Новото попълнение на железничарите Янаки Смирнов се отличи с два гола, като за първи път в професионалната си кариера той бележи повече от 1 гол в мач.

Първенство на България в Б група, срещи от 3-ия кръг:
Локомотив (Горна Оряховица) - Созопол 4:3 (2:2)
Ботев (Враца) - Спартак 1918 (Варна) 5:0 (1:0)
Банско - Монтана 2:0 (1:0) 
Раковски - Пирин 2002 (Разлог) 3:0
Добруджа 1919 (Добрич) - Септември (Симитли) 3:0 /БТА